8 Mart 2019 Cuma

Avşarların Fiziksel Özellikleri Nedir?

AVŞAR TÜRKLERİ FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ


         Öncelikle ilk paragrafta şunu söylemek gerekir. Avşarlar tüm Türklerde olduğu gibi farklı görüntü tiplerine sahip olabiliyor. Anadoluda farklı, Azerbaycan ve Güney Azerbaycanda farklı, Afganistanda'da farklı tip Avşarlar olabilir. Suriye, Irak ve Anadoludaki Avşarlar bölgesel yakınlık dolayısıyla birbirlerine çok benzerler. Suriyeli ve Iraklı Türkmen olarak da bilinen Avşarlar, Anadoluda ve balkanlardaki kardeşlerine çok benzerler.

       Özetleyecek olursak Dünyanın birçok bölgesine Avşarlar yayılmıştır. Doğal olarak farklı soylarla evlendiklerinden fiziksel özellik olarak benzerlik ve farklılıklar olabilir. Yani Avşarların fiziksel özellikleri bir kalıba sokulamaz. Her tipte Avşar fiziğine ve görünüşüne rastlanılabilir. Çözüm olarak ise şunu önerebiliriz. Avşar olan farklı insanların fotoğraflarını bulup incelemeniz gerek. Onun için aşağıya birkaç Avşar fotoğrafı koymakta yarar var. Avşarlar yuvarlak yüzlü de olabilir keskin çeneli de olabilir. genellemelerden kaçınarak foroğraflara bakalım. Avşarlarla ilgili daha fazla bilgi için kitabımızı öneririz. Avşar Türkleri Kitabı

Not: Temsili olan resimler gerçekten de günümüzdeki Avşarlara benzemektedir. Zaten çizen kişiler bunu göz önünde bulundurmuştur.


                                                     Temsili Karamanoğlu Mehmet Bey
Temsili Karamanoğlu Mehmet Bey
                                                       
                                                          Temsili Nadir Şah Avşar
Temsili Nadir Şah Avşar
                                                           
                                                              Kazım Karabekir Paşa
Kazım Karabekir Paşa

                                                                 Temsili Dadaloğlu
Temsili Dadaloğlu




2 yorum: